tisdag 15 november 2016

Kärlekstema vecka 46-48

Då vi arbetar med kärlekstema under tre lektioners tid utvecklar vi förmågorna kommunicera och skapa. Att arbeta med förmågan kommunicera innebär att skapa en berättande/beskrivande bild, att arbeta med förmågan skapa innebär att träna på bildkomposition och lära sig mer om hur olika material och tekniker fungerar. Vi arbetar både analogt, digitalt. med text, bild och tolkning.

Arbetsbeskrivning:
 -Vi startar arbetsområdet med att se kortfilmerna "kärleks-ångest" från UR och den prisbelönta "En eftermiddag" av Sören Green. Då du ser filmerna dokumenteras ett par citat i skissboken som berör dig eller som du tycker representerar filmen/filmerna bra. Citat du valt kommer senare att ingå i vårt visuella bildarbete.

-En abstrakt bild skapas på ett 130 grams A4-papper, du försöker att uttrycka den känsla du får av att se filmerna/filmen med akrylfärg. Att skapa en abstrakt bild innebär att skapa en icke föreställande bild. Fundera över om filmerna/filmen känns varm, obehaglig, glad, mjuk, kantig. Visa din känsla med färger och former. Den abstrakt bildskapande delen av arbetsområdet tar max en lektion att genomföra.

-Du väljer det citat som du helst vill arbeta vidare med och skapar ett hjärtan på din abstrakta bild. Det hjärtan du skapar passar ihop med citatet du har valt. Är hjärtat stort, litet, har det en glad färg eller en sorgsen färg. Vilken färg och form har ditt hjärtan?

-Bilden du har skapat med hjärta på den abstrakta bakgrunden bearbetas digitalt i valfri app. Det valda citatet appliceras digitalt på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar