måndag 22 februari 2016

"Hålla föredrag" (Muntlig framställning)

Hur håller man ett bra föredrag? Hur pratar man så att andra lyssnar? Hur fångar man publikens intresse? Under v. 9 -13 kommer vi att jobba med vår muntliga förmåga och lära oss mer om konsten att förbereda och hålla föredrag. Vi arbetar med följande kunskapskrav:

Eleven kan förbereda och genomföra enkla/utvecklade/välutvecklade muntliga redogörelser med i huvudsak/relativt väl fungerande/väl fungerande struktur och innehåll och viss anpassning/relativt god/god anpassning till syfte, mottagare och sammanhang. 

Som er nya svensklärare vill jag gärna lära känna er bättre ... och ett bra sätt att göra det på är att ta del av något som ni är intresserade av eller något ni brinner för. Era föredrag ska därför handla om era intressen. Det kan t.ex. vara en favoritsport, en favoritsysselsättning, en musikstil eller musikgrupp/artist som ni tycker mycket om, ett favoritdjur, en favoritfilm eller någonting helt annat. Läs mer om uppgiften samt bedömning nedan:





… och så avslutar vi med den stora frågan. Varför ska vi syssla med muntlig framställning i skolan egentligen? Ja, varför är det viktigt? Läs mer här!

(Bilden är hämtad från classroomclipart.com)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar