fredag 4 mars 2016

Vikarie instruktioner 7A vecka 10. Akvarell-himmel och hav!

På torsdag vecka 10 ska ni måla akvarell. Syftet är att våga använda mycket färg och att arbeta med helhet istället för detaljer, vilket ni kan behöva efter att ha arbetat koncentrerat under lång tid med porträtt. Ni startar lektionen med att finna er nya plats i salen, se placeringar på tavlan.
Jag är bortrest vecka 10 så ni kommer då att få en vikarie+Anna Johanssen som kommer att inleda lektion med att visa er hur ni monterar fast akvarellpapper på massonitskivor.
På er hylla i skåpet finns massonitskivor. akvarellpapper. På diskbänken ovanför finns pappersremsor att montera papperet med, behållare till vatten och penslar. Ni använder akvarellfärgen i de blå askarna.

Sök instruktionsfilmen ”akvarell-himmel och hav” på youtube titta på den individuellt i Ipad och utan ljud.

Sök sedan på youtube efter ” lars lerin himmel och hav” och starta filmklippet ”more water colour paintings”, titta på den utan ljud.

Ta en sväng in i rummet bredvid mitt arbetsrum och titta på andra elevers väl genomförda arbeten som står uppställda där.

Starta därefter era egna arbeten. Börja med att pensla pappret med enbart vatten. Måla sedan enligt instruktionsfilmen. Målet är inte att avbilda filmens exakt men att försök att skapa ett landskap med hjälp av mycket färg och vatten. Håll gärna er masonit skiva upprätt (ställ den upp på bänken) ibland när ni målar så att färgen kan ”röra på sig över pappret, självklart lägger ni då en tidning under era arbeten för att skydda bänken. Då ni anser att ert arbete är avslutat lägger ni det på tork i lilla rummet bredvid mitt kontor. Skriv namn och klass på tejpen.
Städa bänkar, tvätta penslar, låt penslar torka med borst uppåt, sätt inte på locket innan färgen åter är helt torr för då kan den bli dålig.
Arbetets längd är beräknat till en lektion, så vi försöker att gör klart det vecka 10.

Hoppas att ni får en givande och rolig lektion, jag ser fram emot att ta del av era arbeten då jag kommer hem! Lycka till! Maria

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar